Ronny Van Broekhoven, algemeen directeur van de AGC Glass Europe vestiging in Mol, werd tijdens de jongste Raad van Bestuur van Voka Kempen door huidig voorzitter Frans Michielsen voorgedragen als nieuwe voorzitter.

De Raad wees hem onder luid applaus aan voor de statutair bepaalde termijn van drie jaar, die ingaat op 1 januari 2013.

AGC Glass Europe  maakt deel uit van de AGC Groep, de grootste producent van hoogwaardig vlakglas in de wereld. Het glas wordt onder andere gebruikt in de autosector (zonwerende autoruiten, zelfdimmende autospiegels), de bouwsector (isolerende beglazing), voor zonne-energietoepassingen en touch screens. De fabriek viert dit jaar haar 90-jarige bestaan.

Het bedrijf kan dus bouwen op een lange traditie maar blijft tegelijkertijd continu innoveren om moderne producten aan te bieden die beantwoorden aan de strengste eisen inzake comfort, veiligheid, energiebesparing, welzijn en esthetiek. De productieplant telt vier afdelingen: Float, Coater, Vertec en Kempenglas. Het succes en de kracht van AGC Mol ligt niet alleen in de technologie maar ook in de knowhow en het teamwerk van de 500 medewerkers.

Ronny Van Broekhoven: ‘Het zijn geen evidente economische tijden. Dit hebben wij ook als AGC de afgelopen jaren mogen ervaren. Ik ben ervan overtuigd dat net deze periode ons kan inspireren om de dingen anders aan te pakken. Niet alleen in onze eigen onderneming. Ook in de Kempen moeten we nu met z’n allen de bouwstenen leggen voor een verankering van de bedrijvigheid hier.

Dit kan door hard werken, iets wat ik zoals vele Kempenaren met de paplepel mee kreeg van mijn ouders, maar ook moed, creativiteit en fierheid op onze regio zullen nodig zijn. Ik wil me als voorzitter actief inzetten voor de verdere groei van het Kempense bedrijfsleven. En voor nog meer leden die – net als ik - trots deel uitmaken van het Voka-netwerk.